Liefde voor de natuur

Mijn naam is Jeroen van der Meij. Als kind was ik al geïnteresseerd in de natuur, mijn beste vak op school was biologie. In de zesde klas moest ik, in mijn woonplaats in de Randstad, van een zelf gekozen biotoop een lijst van planten, dieren en insecten die ik daar aantrof opstellen. Dat vond ik geweldig om te doen! Wat je allemaal aantreft als je tijd neemt en goed kijkt is me blijven fascineren. De natuur is overal: in een straat of op een station zie je altijd wel ergens een plantje zijn best doen tussen de stenen, of een vogel die zijn nest op een lantaarnpaal heeft gemaakt. Ik zoek zelf het liefst de rust en ruimte van een natuurgebied op, net als vele anderen geeft me dat energie en inspiratie.

 

De liefde voor het vogels kijken ontstond 25 jaar geleden.

Op de dag dat mijn buurman bij ons in de straat een Roze Spreeuw had gespot en deze had gemeld. Binnen anderhalf uur stonden er 30 vogelaars voor ons huis opgesteld met kijkers en spotting-scoops. De volgende dag kocht ik mijn eerste verrekijker en ben gaan vogels kijken. 

Sindsdien heb ik in veel verschillende gebieden vogels gespot en heb ik heel wat ervaring en kennis opgedaan. Ik ben lid van de KNNV, met de vogelwerkgroep doen we in verschillende gebieden inventarisatie tellingen voor de broedvogel monitor. Ook heb ik veel watervogeltellingen gedaan. Ik maakte af en toe vrienden wegwijs in het vogels kijken en merkte hoe veel plezier we daar van beide kanten in hadden. Ik besloot mijn ervaring met meer mensen te gaan delen en zo werd Spottingthebirds.com geboren.